dinsdag 14 februari 2012

Wol van Fiona

Vorige week liep ik met -10 al glibberend op mijn sleehakjes over de besneeuwde keitjes van de Utrechtse straten, op zoek naar Springweg 152a. Op zoek naar...mooie wol!

En die vond ik. In een zonovergoten appartement waar ik weer een beetje op temperatuur kwam, liet Fiona mij haar collectie zien. Prachtige wol, echte wol (geen acryl dus), in schitterende kleuren, handgeverfd, fairtrade, organic of gewoon top-of-the-top kwaliteit. Zo heeft ze de aller-aller-beste sokkenwol van de wereld, uit Australie. Zo geweldig, dat ze er in elk geval geen sokken van breid. Haha!

Het was moeilijk kiezen. Fiona doet dit vanuit haar huis, ze heeft (nog!) geen winkel. En hoewel één kamer van haar appartement vol staat met bakken wol, heeft ze ook niet alle kleuren in huis. Met mooie wol beginnen, je onderscheiden van de rest, dat valt niet mee. Dus ik heb ook niet de keus uit alle kleuren van de wereld. Even twijfel ik. Maar dan kies ik er voor om het met haar kleurenpalet te doen en niet via tig verschillende webshops m'n eigen kleuren te kiezen. Ze legt me ook uit dat een bepaald merk al maanden achterloopt met het verfen van de wol, de vraag is groter dan het aanbod.

Het begint tot me door te dringen hoe lastig het is om producten duurzaam te vervaardigen en deze te verhandelen in een wereld die draait om consumptie, om nu, direct, meteen. Wil je dit soort intiatieven een kans geven, in de hoop en met het geloof dat dit van echte waarde is, dan moet je dus soms wachten, of je hebt niet alle keus van de wereld.

Maar ik kan je vertellen dat ik echt SUPERblij was toen ik weer haar appartement uitging. Terug de kou in met een (gerecycled) tasje vol met prachtige wol voor het babydekentje voor een vriendin. Het eerste vierkantje is al gehaakt. Met zoveel genoegen en plezier heb ik dit uitgezocht en er een leuke ochtend aan overgehouden. Ik weet waar ik zijn moet en dit kan niet anders dan mooi worden.

Fiona verkoopt haar wol via www.harlequinyarns.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten