woensdag 23 januari 2013

Groente Smoothies - energie boost

Het is koud buiten, we zitten veel binnen en de griep slaat toe...in mijn huis althans wel. Hoe geef je jezelf weer eens een lekkere boost? Zodat de motor van je lijf weer aangaat en je nieuwe energie krijgt.
Eigenlijk door alles weer in beweging te zetten. Lekker naar buiten gaan, wandelen of fietsen, een frisse neus halen en zorgen dat je ogen weer wat licht opvangen! En hieronder drie 'lekkere' recepten voor groente smoothies. Lekker in de zin van een romige textuur voor het mondgevoel, en balans tussen zoet en hartig. De vezels van groente zorgen ervoor dat je darmen in beweging komen en omdat er weinig (natuurlijke) suiker in zit, geeft het je veel gezonde energie.

Framboos-rode biet smoothie
Neem een handje bevroren frambozen, een halve geroosterde biet, een handje gesneden verse spinazie, een geperste bloedsinaasappel en een glas water.  Lekker pureren en genieten maar. Je zal zien dat het zurige van de frambozen en de bloedsinaasappel een lekkere frisse tegenhanger zijn van de zachte soms beetje wee├»ge  smaak van de biet.

Spinazie-banaan smoothie
Twee handen gesneden verse spinazie, een banaan, scheut yoghurt en een drupje honing. Zacht en heel romig van smaak, lekker voor bij het ontbijt.

Avocado-spinazie smoothie
Shil en ontpit een hele avocado, snij twee handen verse spinazie fijn, voeg een scheut yoghurt toe en eventueel een glas water. Pureren en lekker van genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten