maandag 18 februari 2013

Quiche prei/gedroogde ham en een slanke bodem!

 
Quiche gedroogde ham/prei met slanke bodem!
Quiche met prei en gedroogde ham en een slanke bodem!



Verwarm de oven voor op 200/220 graden (afhankelijk van je oven)

Voor deze taart kun je het beste biologische producten gebruiken, dat geeft echt enorm smaakverschil. En deze bodem maak ik tegenwoordig altijd, supermakkelijk en heel lekker!



voor de bodem

225 gr magere kwark

225 gr bloem

4 el olijfolie of zonnebloemolie

½ tl zout



Bekleed de taartvorm met bakpapier.

Meng de olie en de kwark en meng dit met de bloem en het zout tot een deegbal.

Druk uit in de taartvorm met een beetje opstaande randjes



Voor de vulling

3 grote eieren

125 gr room/creme fraiche

1 tl zout

gemalen peper naar smaak

1 tl grove mosterd



2 preien, in stukjes gesneden

100 gr pancetta (opgerold gedroogd buikspek van het varken), dikke plak in reepjes gesneden

100 gr gedroogde ham in plakjes (baambrugs big of san danielle ham)

150 gr gruyere geraspt



Verdeel de prei, reepjes pancetta en dan de geraspte gruyere over de bodem.

Klop daarna de eieren lost met een garde, voeg de room, zout/peper en mosterd toe, meng goed met elkaar en giet direct alles voorzichtig over de quiche uit.

Leg daarna de plakjes gedroogde ham over de taart heen.



30 minuten op 200/220 graden in de oven

Geniet ervan!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Er is een fout opgetreden in dit gadget